Get Adobe Flash player

Pokazy kulinarne dla Firm i osób prywatnych

1. Widowiskowe pokazy z zakresu kuchni molekularnej
2. Sekrety i tajniki grillowania i BBQ
3. Pokazy sztuki kulinarnej


----------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Szkolenia z zakresu Techniki Kulinarnej

a).
 - wiedza ogólna o potrawach
 - podział kuchni na kategorie
 - wiedza o systemie HACCiP
 - wiedza o wyposażeniu kuchni / sprzęt do obróbki gorącej /
 - sprzęt drobny, urządzenia chłodnicze
 - podstawowe pojęcia technologiczne
b).
 - wiedza o potrawach z mięsa
 - techniki obróbki mięsa w kuchni zimnej
 - techniki obróbki mięsa w kuchni gorącej
 - sporządzanie sosów i potraw z mięsa wieprzowego
 - sporządzanie sosów i potraw z mięsa wołowego
 - sporządzanie sosów i potraw z dziczyzny
c).
 - wiedza o potrawach mącznych
 - sporządzanie potraw z mleka jaj i mąki
 - sporządzanie potraw wegetariańskich z potraw mącznych
 - kasze, wykorzystanie w kuchni
d).
 - wiedza o rybach i owocach morza
 - zakąski / zimne i gorące /z ryb i owoców morza
 - zupy oraz dania główne z ryb i owoców morza
 - sosy oraz wyroby garmażeryjne , terriny
e).
 - wiedza o potrawach z warzyw
 - obróbka wstępna warzyw , ziemniaków i grzybów
 - zakąski / zimne i gorące / z warzyw
 - sosy, dipy do sałatek
 - dania warzywne wegetariańskie, wegańskie

Każdy z pod tematów może być prezentowany w 8-o godzinnym systemie szkoleniowym / z przerwami/ jako szkolenie teoretyczne

 

 

Do każdego z pod tematu mogę zrobić szkolenie praktyczne 8-o godzinne
 

2. Szkolenie z zakresu Sztuka Cateringu

a).
 - marketing w gastronomi
 - prawo żywnościowe
 - organizowanie bankietów i działalność cateringowa
 - technologia / żywność i napoje /
 - przygotowywanie ofert
 - obsługa kelnerska



Szkolenie teoretyczne 8-o godzinne
 

3. Szkolenie z zakresu nowych technik kulinarnych oraz kuchni molekularnej

a).
 - nowe trendy w światowej gastronomi
 - sposoby aranżacji dań na talerzach
 - dobór ceramiki do kompozycji dania
 - sposoby wykorzystania nowych produktów i ich obróbka
 - kwiaty jadalne , wykorzystanie w nowych aranżacjach

b).
 - kuchnia molekularna
 - podstawowa wiedza o kuchni molekularnej i produktach
 - podstawowe techniki stosowane kuchni molekularnej
 - technika z wykorzystaniem środków żelujących
 - technika z użyciem ciekłego azotu oraz suchego lodu
 - technika z użyciem vacum
 - technika obróbki w niskich temperaturach
 - technika poddymiania
Szkolenie z nowych trendów jako szkolenie teoretyczne w 8-u godzinach
praktyczne 8 godzin
Kuchnia molekularna dwu dniowe szkolenie 8-o godzinne

4. Szkolenia z technik BBQ i grillowania
5. Układanie kart menu
6. Cykle szkoleń tematycznych na zlecenie firm